Universitatea de Vest vrea să joace un rol în securitatea globală

183

Universitatea de Vest din Timișoara lansează, anul acesta, un program de masterat în premieră.

Este vorba despre programul “Studii de securitate globală”, conceput în contextul în care Timișoara se află pe ruta imigrației ilegale, iar provocări precum fraudele cibernetice şi bancare, ameninţă securitatea ţării, a declarat rectorul UVT, prof. Marilen Pirtea.

Este primul program de acest fel din vestul țării și va fi derulat de Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării a UVT. Noul masterat se adresează, în primul rând, specialiştilor care doresc să se perfecţioneze, dar şi tinerilor care doresc să devină profesionişti în acest domeniu.

Vor preda cadre didactice universitare, cu cercetări în domeniu, experţi din sistemul românesc de securitate şi diplomaţie.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, precizează că “Timişoara are o poziţie geografică care potenţează aceste noi elemente de securitate ale României, iar oraşul se află aproape de graniţele actuale ale Uniunii Europene, pe ruta migraţiei ilegale”.

Înscrierile pe cele 30 de lcouri se fac în perioada 11-22 septembrie, la UVT. Selecţia candidaţilor va avea loc în urma unui interviu în care se va discuta pe baza unui eseu motivaţional în care candidatul detaliază problematica de securitate. Interviurile vor avea loc în 23 şi 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ