Universitatea de Vest din Timișoara, parteneriat cu industriile creative astfel încât studenții să urmeze stagii de practică

185

Mai multe șanse de angajare pentru studenții de la Facultatea de Arte din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Conducerea instituției de învățământ superior a încheiat, recent, un nou acord de parteneriat, de data aceasta cu industriile creative.

Protocolul vizează studenții de la Facultății de Arte și Design și își propune dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale ale acestora. Astfel, firmele grupate în jurul clusterelor vor pune la dispoziția studenților oportunități de practică/internship și vor desfășura vizite de studiu.

Totodată, clusterele participante vor asigura oportunități de cercetare și creație aplicată pentru studenții Universității de Vest din Timișoara.

Activitatea studenților în cadrul firmelor contribuie la dezvoltarea unor competențe greu de asimilat doar în sălile de curs. Scopul parteneriatelor cu mediul de afaceri este formarea de abilități pliate pe specificul locurilor de muncă. Astfel, studenții câștigă experiență și au șanse sporite la ocuparea unui post după absolvire. Dorința noastră este să implicăm în procesul de predare/învățare cât mai multe companii, să acoperim toate domeniile de activitate, arte, litere, economie, fizică etc.”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ