Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, modernizată cu 7 milioane de lei FOTO-VIDEO

134

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara va fi extinsă și modernizată. Cu ajutorul fondurile UE, a bugetului de stat și a bugetului Consiliului Județean Timiș, UPU beneficiază de investiții de aproape 7 milioane de lei. Astfel, unitatea va fi extinsă cu aproximativ 800 de metri pătrați, în curtea existentă. De asemenea, va apărea o nouă clădire care să preia pacienții. Medicii spun că extinderea este mai mult decât necesară.

”Această extindere este obligatorie. Pacientul, în momentul în care se prezintă la UPU are dreptul la cea mai rapidă și eficientă asistență medicală. De aceea proiectul este esențial. Sunt momente în care vin 10-12 pacienți în același timp, iar personalul trebuie să se ocupe în mod egal de fiecare”, explică dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

De asemenea, autoritățile județene au anunțat că cele 3 saloane care sunt deja construite pentru Clinica de Mari Arși vor fi deschise chiar de săptămâna aceasta. Este necesară o vizită din partea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în prealabil. Rămân de dotat alte 2 saloane pentru mari arși, echipamentele urmând să fie trimise în Timișoara de ministerul de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ