Unii elevi timișoreni vor învăța în containere, în curtea școlilor

374

Primăria Timișoara a cumpărat șase containere în care vor învăța aproximativ 170 de elevi înscriși la Școala Generală Nr. 30, care este supraaglomerată, astfel că sute de copii merg la cursuri după-amiaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că cele șase containere au costat aproximativ 100.000 de euro. În cel mult două luni, în jur de 170 de elevi de la Școala Generală Nr. 30 vor putea învăța în containere, care vor fi montate în curtea unității de învățământ.

“Cele șase containere, care au dimensiunile unor săli de clasă standard, au ajuns astăzi (n.r. marți) la Școala Generală Nr. 30. Este vorba de un ansamblu modular format din șase săli de clasă, un coridor central, două spații pentru toalete și un spațiu pentru toalete pentru persoane cu handicap. Va fi o mini-școală care va avea șase clase, cu toate utilitățile necesare, cu geamuri de dimensiuni considerabile astfel încât luminozitatea să fie una foarte bună. Containerele vor fi montate în zilele următoare, după care se va face racordul la utilități. În maxim două luni, elevii ar putea învăța în aceste săli de clasă”, a afirmat Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, Școala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din oraș. Clădirea a fost construită pentru cel mult 900 de elevi, dar în doi ani, în această școală vor ajunge să învețe 2.400 de copii. În aceste condiții, sute de elevi merg la cursuri după-amiază, din cauza lipsei de spațiu.

“Noi avem pentru Școala Generală Nr. 30 și un proiect de extindere, proiectul este gata, este cuprinsă în buget lucrarea de execuție și vom începe și lucrările de extindere cu două corpuri sperăm în acest an. Școala Generală Nr. 30 este într-o situație absolut excepțională, fiind foarte aglomerată”, a mai declarat Dan Diaconu.

Primăria Timișoara intenționează să cumpere încă 30 de containere pentru alte trei școli aglomerate din oraș, în care elevii merg la cursuri după-amiaza.

”După cum am anunțat, Școala Generală nr. 30, o școală model, din toate punctele de vedere, va beneficia de două noi corpuri de clădire mari, superbe, proiectul de buget pe 2018 conținând prevederile bugetare de rigoare. Până la finalizarea lor, însă, nevoia de spații de învățământ va fi asigurată cu tehnologia “container”. Șase săli de lasă vor fi create în această tehnologie, astăzi sosindu-ne componentele, în 7 TIR-uri (!!!). Mâine și poimâine, se va face asamblarea și apoi noile săli vor putea fi văzute “la cheie”. N-am putut aștepta cu știrea până atunci, pt că, din nou, s-a ajuns la fabulații și trebuie să le demontăm! Așadar, vor rezulta, în urma asamblării, șase săli de clasă, dispuse în lungul unui culoar, câte trei de fiecare parte și două grupuri sanitare, câte unul de fiecare parte a culoarului, la unul din capetele acestuia. Sălile de clasă sunt prevăzute cu echipamente de climatizare. Veți vedea cât de curând ce v-am explicat, în pozele pe care le vom posta imediat după încheierea asamblării” a postat primarul Nicolae Robu pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ