Ungaria refuză în continuare să primească refugiaţi. Nici măcar pe cei care îngheaţă de frig în Serbia

268

Ungaria nu îşi va deschide graniţele în faţa refugiaţilor şi migranţilor care se confruntă cu o vreme extrem de friguroasă în Serbia vecină, a declarat şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, pentru cotidianul german Die Welt.

Astfel, migranţii care au nevoie de asistenţă în Serbia trebuie să înregistreze o cerere de azil şi să caute adăpost acolo, a subliniat ministrul de externe ungar.

„Mulţi evită să facă asta pentru că vor să ceară drept de azil într-o altă ţară”, a declarat el, insistând că „masele de oameni nu au dreptul să traverseze ţări sigure şi să aleagă unde să se stabilească”.

Membru al guvernului profund anti-refugiaţi al lui Viktor Orban, Szijjarto a amintit că poziţia ţării sale de „a nu permite tranzitul ilegal” de migranţi a fost clară de la bun început.

Cu un vârf al crizei migraţiei înregistrat în Europa în vara lui 2015, Orban a devenit liderul frontului din UE care doreşte să-şi închidă graniţele în faţă valului de refugiaţi şi migranţi ce se îndreaptă din Turcia şi traversează Balcanii.

Ungaria a devenit prima ţară europeană care a construit un gard la frontiera cu Serbia, în septembrie 2015. Din martie anul trecut, toate ţările de pe ruta balcanică şi-au închis frontierele, însă migranţi continuă să sosească.

De atunci, oamenii care ajung în Serbia şi nu pot să-şi continue drumul prin UE au format în această ţară o masă de migranţi care nu au încotro să se îndrepte. Între 1.200 şi 2.000 de migranţi se află la Belgrad fără a avea un adăpost corespunzător în mijlocul iernii, îndurând temperaturi care coboară până la -15 grade.

2 COMENTARII

  1. Nici nu este de mirare: ungurii sunt cei mai primitivi dintre europeni, atat cat pot sa fie „europeni” urmasii unui trib nomad care a navalit in Europa venind din Asia. Anul trecut, multe tari europene (in special din apusul Europei) si-au exprimat indignarea fata de comportamentul acestor barbari (Luxemburg dorea chiar excluderea Ungariei din Uniune).

  2. Tare sunt curios cum s-ar fi descurcat Romania cu o masa de emigranti ca in Serbia…APOCALIPSA ! 😉
    Sincer ma mir ca sarbii au acceptat atatia emigranti la ei ! Cine-i cunoaste…intelege ce vreau sa spun !

    Excluderea Ungariei din UE ?! Ipocrizie cu ifose si teatru de prost gust…Ungaria nu va fi exclusa din UE, mai degraba Romania, ca nu vrea emigranti si NU are „spate” ! Ce pisicii **-*** ? Chiar sunteti orbi/prosti ? O situatie oarecum similara cu cea a cainilor vagabonzi…ti-e mila de ei ? I-ai la tine si ingrijeste-i, ofera-le tot ce au nevoie, daca te tine…, da’ nu ma determina sa…-mi fie frica sa circul, sa ma plimb etc etc…
    Chiar, cati caini vagabonzi or fi pe strazi prin Ungaria…?

LĂSAȚI UN MESAJ