Unele amenzi vor putea fi plătite din nou direct la polițistul care a constatat abaterea

69
Amenda contravențională primită va putea fi plătită din nou direct la polițistul care a constatat abaterea, potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent votul favorabil al senatorilor.

Măsura schimbării modului în care se vor putea plăti amenzile de circulație se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, document ce a fost adoptat luni la Senat. Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie și de votul favorabil al Camerei Deputaților.

Astfel, prin acest document se propune, printre altele, schimbarea modului în care se pot plăti amenzile rutiere. Mai exact, dacă măsurile cuprinse de acest document vor ajunge să se aplice, șoferii vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenzile primite direct la polițistul care a constatat încălcarea legislației rutiere. Măsura plății amenzilor direct la polițist a fost eliminată din legislația rutieră în anul 2018.

Totuși, nu toate amenzile de circulație se vor putea plăti direct la polițist, ci doar cele de până la 20 de puncte-amendă.

sursa: ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ