Undă verde pentru centura de sud a Timișoarei

618

Construirea centurii de sud a Timișoarei poate începe! Măsurătorile cadastrale au fost finalizate și acum constructorul se poate apuca de treabă. Documentele au ajuns deja la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cea care realizează investiția.

Măsurătorile au început încă de a finalul lunii noiembrie și firma care le-a realizat avea la dispoziție 2 luni pentru a le efectua. O perioadă nu s-a putut lucra din cauza vremii, dar acum actele au fost în sfârșit întocmite.

Pentru construirea variantei de ocolire este nevoie, însă, și de exproprieri. Acest proces a început deja și sunt peste 550 de proprietari care trebuie despăgubiți.

Constructorul, Tirrena Scavi, are la dispoziție 6 luni pentru a întocmi proiectul tehnic și 2 ani pentru a finaliza cei peste 25 de kilometri ai variantei de ocolire a Timișoarei. Costul centurii se ridică la 320 de milioane de lei și o parte din bani au fost alocați deja din bugetul CNAIR pentru investiție.

În paralel cu exproprierile se execută și proiectul tehnic. În 15 martie trebuie să înceapă construirea propriu zisă a variantei de ocolire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ