Una dintre primele Ordonanțe de Urgență ale noului Guvern: Garantarea unor plăți compensatorii pentru minerii din Valea Jiului

184
​​Noul premier, Ludovic Orban, a anunțat luni seara că una dintre primele Ordonanțe pe care le va aproba Guvernul pe care îl conduce se referă la „minerii blocați în subteran”.
„Trebuie prelungită ordonanța sau, mă rog, adoptată Ordonanța, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea și viața”. Actul normativ la care face referire Orban este cerut de minerii care s-au blocat în subteran la Paroșeni și Uricani, în urmă cu o săptămână. Ordonanța de Urgență ar urma să prevadă acordarea unor plăți compensatorii pentru minerii care vor rămâne fără locuri de muncă.

 

Până anul trecut, minerii disponibilizați beneficiau de prevederile OUG 36/2013 privind acordarea unor venituri de completare, până la 24 de luni, în funcție de vechime. Ordonanța de Urgență a fost în vigoare până anul trecut și nu a mai fost prelungită cu un alt act normativ. Practic, persoanele care au mai rămas de disponibilizat nu pot beneficia de banii care erau acordați prin OUG 36/2013 până anul trecut.

 

Minerii de la Paroșeni și Uricani au decis să se blocheze în subteran. Minerii au cerut Guvernului o nouă ordonanță de urgență, însă Guvernul demis avea atribuții restrânse și nu putea aproba un astfel de act normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.