Un tronson din autostrada Vestului a intrat în atenția DNA. Ce dosar de potențială corupție anchetează procurorii

302

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au clasat dosarul privind suspendarea şi rezilierea contractului de consultanţă pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3. În prezent, conform informaţiilor Capital, procurorii DNA instrumentează numai dosarul privind construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu.

Revista Capital a intrat în posesia unui document care dispune clasarea dosarului privind suspendarea şi rezilierea contractului de consultanţă pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3, dosar în care era cercetat Narcis Neaga, fost director al CNADNR, Renata Bendeac, Mihai Horia Niculae, Cristina Rentea, Ramona Gabriela Dima şi Nicoleta Davidescu.

Mai mult, procurorii DNA au dispus ridicarea sechestrului instituit asupra unui imobil deţinut de Narcis Neaga şi restituirea cauţiunii stabilite anterior.

Procurorii DNA, în decembrie 2015, au cerut control judiciar pentru fostul director al CNADNR, Narcis Neaga, fiind stabilită o cauţiune de 300.000 de lei.

Mai exact, în data de 23 decembrie 2015 procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 23.12.2015, faţă de Narcis Neaga, director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR), la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

LĂSAȚI UN MESAJ