0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Un timișorean a dat lovitura în Austria

Atunci când vine vorba despre băutul cafelei, austriecii se declară cei mai mari fani ai sortimetelor vândute de un român, stabilit în Villach. Cafeaua Bans a fost votată recent una dintre cele mai bune cafele din Austria, de către criticii Falstaff.

Așa se face că povestea de succes a românului Răzvan Ilie Ban, este pe prima pagină a publicațiilor austriece și toți se întreabă cum a reușit să dea lovitura. Acesta deține un magazin de cafea, „La Mattina”, unde pasionații pot găsi sortimente de cafea aduse din 30 de ţări, relatează Adevărul.

„Importăm boabe de cafea din Cuba, Etiopia, Uganda, Tanzania, Republica Dominicană sau India”, spune proprietarul, într-un interviu pentru publicaţia austriacă Kronen Zeitung. „Cunosc şi fermieri din Nicaragua şi Peru şi iau boabele direct de la ei, imediat”, adaugă el, potrivit sursei citate.

Mare le-a fost mirarea austriecilor atunci când au descoperit și faptul că românul provine din Timişoara, oraşul din care era originar şi inventatorul espressorului, Francesco Illy, care s-a mutat ulterior la Trieste, în Italia, a cărui cafea este apreciată astăzi în toată lumea.

„Gustul lor este la fel de diferit ca boabele de cafea. Prima pagină a site-ului La Mattina indică faptul că de la deschiderea din 2015 au fost livrate 22.000 de kilograme de cafea de 198 tipuri. Cafeaua Bans a fost votată una dintre cele mai bune cafele din Austria de către testerii Falstaff“, mai scriu austriecii, care adaugă că în magazinul românului poţi savura ciocolată de cea mai bună calitate şi diverse tipuri de ceai, potrivit Adevărul.
Sursa: editiadedimineata.ro

Alte subiecte :

Timișul și Carașul vor să candideze împreună pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană

Județele Timiș și Caraș-Severin ar putea solicita împreună titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Inițiativa este rezultatul unei colaborări între Consiliul Județean Timiș, Asociația HoReTim și...

Start la înscrierile pentru Festivalul-Concurs „Lada cu Zestre, ” ediția a XVII-a, 2024

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada februarie – iulie 2024 cea de-a XVII-a ediție a Festivalului...

Citește și :