Un şofer de TIR întors din Danemarca, stă singur izolat în mașină, la marginea comunei. Soţia lui trebuie să nască

23693

Un șofer de TIR întors din Danemarca e izolat în mașină, la marginea comunei, în Călărași. Soția lui trebuie să nască și bărbatul se teme să nu îi oblige pe toți din familie să stea izolați în casă 14 zile.

Patru șoferi români de TIR acuză patronul firmei care i-a angajat că i-a lăsat baltă în Danemarca și nici nu le-a plătit salariile și diurnele, cei trei având de încasat, așa cum susțin, împreună, 11.000 de euro. Mai mult, cei trei au fost nevoiți să se întoarcă cum au putut din Danemarca, iar situația lor e dramatică.

Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstirea, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate, scrie Libertatea.

După ce au alertat Ambasadele României de la Copenhaga și de la Stockholm și au amenințat că vor merge și la poliție, cei patru au beneficiat, totuși, de bilete cumpărate de patron și au ajuns miercuri noaptea în țară, cu un zbor de la Billund la Cluj-Napoca. Numai că s-au trezit cu cardurile de motorină blocate de firmă și au fost nevoiți să se împrumute pentru a-și plăti drumul de la Kolding la aeroport și de la Cluj-Napoca acasă.

În plus, deși nu au simptome, la intrarea pe teritoriul României au fost nevoiți să semneze documente că se autoizolează voluntar pentru 14 zile. Marcel Vela, ministrul de interne, declarase marți că șoferii de TIR care vin din ”zone roșii” scapă de carantină dacă nu au simptome.

Povestea completă, pe observator.tv.

LĂSAȚI UN MESAJ