20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Un sfert de secol de învățământ superior peisagistic la Timișoara

La Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a avut loc evenimentul intitulat „25 de ani de învățământ superior peisagistic la Timișoara”.
Au fost prezente foste și actuale cadre didactice de la specializarea de Peisagistică, studenți, absolvenți, colaboratori, reprezentanți ai mediului economic și ai administrației locale. Decanul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate, prof. univ. dr. Dorin Camen a făcut o prezentare a evoluției specializării în cei 25 de ani de existență punând accentul pe importanța acestei specializări pentru societate.
Academicianul Păun Ion Otiman a avut o intervenție legată de momentele de început ale acestei specializări înființate în anul 1998, precum si contextul în care s-au realizat demersurile necesare pentru demararea acesteia. Conf. univ. dr. Gabriel Szekely a prezentat un studiu legat de primii horticultori și peisagiști ai Timișoarei – familia Muhle.
Din partea universității a transmis un mesaj prorectorul prof.univ.dr. Iancu Tiberiu, care a apreciat evoluția și importanța pentru universitate a acestui program de studiu.
Au mai participat la întâlnire și cadre didactice care au activat de-a lungul timpului în cadrul specializării de peisagistică de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Alte subiecte :

Precizări privind funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport

Ce trebuie să știe transportatorii despre generarea codului UIT Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport,...

Acțiune pentru prevenirea comercializării de produselor alcoolice către minori – bărbat depistat consumând substanțe interzise în zona Podului Dragalina

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Patrulare și Control Spațiu Public au organizat, zilele trecute, o amplă acțiune în zona Pieței Iosefin – Gara de...

Citește și :