Un punct palid la Botoșani și ACS Poli rămâne penultima în Liga 1

76

ACS Poli a făcut un pas timid către evitarea retrogradării, prin remiza albă de la Botoșani. Timișorenii sunt penultimii în Liga I cu două runde înaintea finalului cu șanse tot mai mici de a menținere în primul eșalon.

Trupa lui Adrian Neaga s-a apropiat la o singură lungime de locul de baraj al Ligii I în urma rezultatului de egalitate înregistrat joi seara, la Botoșani. Violeții au cel mai dificil program în ultimele două etape, în timp ce contracandidatele directe la salvare au cel puțin un meci accesibil. Poli a ratat încă o șansă de a aduna o victorie ce ar fi cântărit enorm în ecuația retrogradării și a luat dar un punct din meciul cu o echipă lipsită de griji.

S-a jucat cu garda deschisă pe arena botoșănenilor și ambele echipe au avut șanse de a înscrie, cu un plus pentru echipa gazdă care a ratat cu nonșalanță câteva ocazii uriașe la mijlocul reprizei secunde. În cele din urmă ambele porți au rămas intacte grație evoluției exacte ale celor doi portari, Straton și Pap; egalul însă nu ajută pe niciuna dintre formații.

Trei puncte ar fi valorat enorm pentru ACS Poli într-o rundă cu rezultate favorabile pentru violeți, rivalele directe ratând șansa de a se îndepărta în clasament. FC Voluntari a pierdut cu Dinamo, scor 0-2, iar Gaz Metan Mediaș a remizat acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-1. În runda următoare ilfovenii au meci ”în familie” cu Chiajna, iar Mediașul primește vizita retrogradatei Juventus București. Poli închide runda luni seara, acasă cu Dinamo București, meci capital pentru șansele violeților de a rămâne în prima ligă.

Ultima etapă programează în 2 iunie meciurile: Chiajna – ACS Poli, FC Botoșani – Mediaș și Juventus – FC Voluntari.

ACS Poli: Straton – Cânu, Melinte, Șeroni – Ciucur, Artean, Vașvari Max Oliva (min. 14 – Raț) – Munteanu, Drăghici (min. 70 – Roman), Bîrnoi (min. 90 – Velcotă).

Clasamentul din play-out o are pe Juventus deja retrogradată, Poli are 24 de puncte, Voluntari are 25 puncte iar Mediaș 27 puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ