Un protestatar acuză: Poliție politică! – video

391

Lupta celor două forțe inegale ce se acuză reciproc de instaurarea unui climat de haos în viața politică românescă a intrat într-o nouă fază. Pe de o parte există o clasă politică aleasă prin vot liber la ultimele consultări electorale, ce încearcă să impună acte de guvernare considerate de dânși corecte și de neînlocuit cu alt ceva, pe de altă parte există manifestanți ce susțin că vor să sancționeze abuzurile clasei politice ce nu știu cum să guverneze.

Sigur că există și o opoziție partinică în Parlament ce este depășită de orice situație și așteaptă ca cei din stradă să le rezolve lipsa apetenței de luptă de idei și de alternative serioase la guvernarea cam șchioapă.
razvan codreanu citatie protest (3)Răzvan Florin Codreanu este unul din organizatorii mitingurilor de protest ce au abundat în ultimul an la noi în oraș. După spusele lui a început faza de răzbunări politice. Până acum toate evenimente au avut loc doar cu autorizarea prealabilă de la autoritățile locale și cu o colaborare corectă cu Jandarmeria. Nu au fost niciodată incidente de nici un fel. Nici un miting nu a degenerat în scandaluri sau violențe nici măcar verbale.
Dar acum se schimbă lucrurile! Recent a primit vizita a doi polițiști ce au venit să-i înmâneze o citație care cerea să se prezinte ca martor într-un dosar penal legat de chestiuni cam neclare ce se spune că „ar fi legate de instigare la violență prin intermediul virtualului”. Cine ar fi instigat nu se știe. Dacă nu se prezintă în data de 15 ianuarie la sediul IPJ Timiș va suporta consecințele și va fi emis un mandat de aducere.
Codreanu declară că, evident, va merge însoțit de un avocat pentru că nu știe să fi instigat pe nimeni. Iar postările sale au respectat întotdeauna valorile democratice. Acum se pare că se vrea o cenzurare a opiniilor.
razvan codreanu citatie protest (1)Asta nu-l sperie pe tânărul protestatar ce este hotărât să meargă și la mitingurile de la București, la marșul din preajma Parlamentului de pe 20 ianuarie. Nimeni nu-l sperie atât de tare încât să renunțe la contestarea actualei puteri. La București a mai fost amendat până acum cu suma de 2000 de lei pentru motive imaginare iar acum se află în faza de contestație. Procesul este încă în curs.
Răzvan crede că prin aceste măsuri se încercă inducerea unei stări e confuzie și nesiguranță în rândul protestatarilor pentru a nu mai folosi metodele de informare electronice.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ