Un primar din România: ”Cei de la ajutor social nu vor primii banii dacă nu ajută bătrânii să deszăpezească drumurile”

121

Primarul din comuna Icuşeşti, județul Neamț este primul edil din România care a anunţat o decizie fără precedent, în urmă cu câteva zile: asistaţii care primesc ajutor social nu vor fi trecuţi la plată pe această lună dacă nu deszăpezesc minim 3 gospodării ale bătrânilor din comună. Mai mult, după ce le curăţă curtea de omăt şi fac cărări spre anexele gospodăreşti, aceeaşi asistaţi trebuie să-i ajute pe bătrânii respectivi şi cu aprovizionarea cu alimente sau medicamente. De asemenea, trebuie să le ducă şi lemnele de foc din magazie în casă sau pe prispă.

Primarul Săbărel Roşu a postat cu câteva zile în urmă respectiva directivă pe contul său de facebook avertizând că nu e de joacă: „Cei ce beneficiaza de ajutor social sunt obligați să dezapezească 3 gospodării ale bătrânilor, altfel nu vor fi trecuti la plată. Vor veni cu nume și prenume unde au efectuat orele. De asemenea le vor duce lemne pentru foc, apă și medicamente de la farmacie. Cei care nu vor face acest lucru vor fi suspendați. Atentie, nu glumesc. Trebuie să ajutăm”.

Şi cea mai bună dovadă că primarul e luat în serios este faptul că, în urmă postării, a şi apărut un prim raport, postat tot pe profilul edilului, de la un asistat care s-a şi conformat deciziei: „Domnule Primar, Subsemnatul Vieru Gabriel , din Satul Bătrâneşti a făcut următoarele treburi :
-La Vieru Lucica :- A desfundat curtea ,a tăiat lemne pentru foc şi i-a dus apă!
-Lui Gherasim Mihai ia dus Mâncare, apă şi diverse alimente!
-La Vieru D. Maria a desfundat curtea, i-a dus apă şi lemne!
-La Novac Margareta a desfundat curtea si i-a dat mâncare şi apă la animale!
Când va veni la Icusesti vă va arata foaia cu cele făcute şi semnată de către bătrânii ajutaţi !
Vă mulţumesc ! O zi bună!”

Edilul este întotdeauna activ pe pagina sa de socializare și informează mereu locuitorii comunei. Ultimul mesaj din această dimineață: ”Bună ziua. Începe iar vremea rea. Vă rog cei care plecați să vă puneți în mișcare și să faceți aprovizionările necesare”.

Sursa: vestea.net

LĂSAȚI UN MESAJ