22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Un primar bănățean dar și fiul său depistați de DNA că ar fi fraudat fonduri APIA

Primarul din Ciclova Română, Gheorghe Percea a fost trimis în judecată de DNA pentru fraudarea fondurilor APIA iar fiul său, Ioan Adrian Percea, a și fost condamnat definitiv pentru astfel de fapte.

Prin decizia penală nr. 184 din 08.02.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea lui Adrian Percea la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europenefals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals intelectualtoate trei în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Percea Adrian Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei comunei Ciclova Română sau în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin.
Ia act că inculpatul a achitat parțial prejudiciul cauzat părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv suma de 147.012 lei.
Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și obligă inculpatul Percea Adrian Ioan la plata sumei de 289.355,43 lei, cu titlu de despăgubiri civile rămase neachitate, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii – majorări, penalități, dobânzi – care se vor calcula de la data efectuării fiecărei plăți și până la data plății integrale a creanței principale.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul Percea Adrian Ioan la plata sumei de 4.100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :