22.2 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Un prestigios liceu din Timișoara a fost reabilitat doar pe jumătate! Primăria dă asigurări că lucrările vor fi finalizate până la toamnă

Primăria Timișoara estimează că lucrările de reabilitare de la Colegiul Pedagogic “Carmen Sylva” vor fi terminate până în toamna acestui an.

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva” au ajuns la 50%, anunță reprezentanții municipalității. Șantierul a început în toamna anului 2022 și, potrivit contractului, lucrările ar fi trebuit să fie terminate în termen de 12 luni.

“Până în prezent, a fost refăcut sistemul de hidroizolație și de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, inclusiv înlocuirea țiglei, termoizolarea podului și consolidarea acoperișului. Fațadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curățată cu jet de apă, lucrările fiind aici finalizate în proporție de 80%”, anunță Primăria Timișoara.

La ora actuală se lucrează la reabilitarea completă a fațadei principale. Ulterior vor fi efectuate lucrările de termohidroizolare a acoperișului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei și a țiglelor fisurate sau sparte.

Valoarea totală a proiectului este de 8.230.701de lei, TVA inclus. Proiectul de reabilitare termică a fațadelor și a acoperișului va genera economii operaționale considerabile, de aproximativ 390.000 lei anual, mai estimează primăria.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Biserica românească din Sărcia cea mai frumoasă și veche din sat

Cu ceva timp în urmă călătorul neobosit ce bate în luhg și lat drumurile mai puțin cunoscute ale Banatului a dat și de minunatul...

Colecții și colecționari din România

Muzeul Satului Bănăţean invită miercuri, 29 mai 2024, la ora 12, publicul iubito de frumos la vernisajul expoziției MOȘTENIREA STRĂBUNILOR, aflată la...

Citește și :