Un poliţist arădean a refuzat să primească 1.600 de lei mită de la un şofer străin

221

Un poliţist din localitatea arădeană Vladimirescu a refuzat luni să primească 1.600 de lei mită de la o persoană care i-a cerut, ca în schimbul sumei de bani, să restituie un permis de conducere unui cetăţean albanez ce încălcase legislaţia rutieră, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Arad, remis AGERPRES.

Agentul de poliţie a formulat un denunţ împotriva persoanei care a încercat să-i ofere mită, suspecta fiind prinsă în flagrant de către poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

‘În fapt, agentul de poliţie a arătat în denunţul formulat că, în noaptea de 4 august 2016, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe D.N. 7 împreună cu un coleg, l-a depistat pe C.H., cetăţean albanez, care a efectuat o depăşire neregulamentară prin încălcarea marcajului longitudinal continuu, sens în care a întocmit proces-verbal de contravenţie şi i-a reţinut permisul de conducere. Ulterior, în dimineaţa zilei de 8 august 2016, C.H. şi Ş.R., cetăţean român, s-au deplasat la Biroul de Poliţie Vladimirescu, unde S.R. a oferit suma de 1.600 lei poliţistului pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să-i restituie lui C.H. permisul de conducere’, potrivit comunicatului SJA Arad, citat de Agerpres.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de cetăţeanul român pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar cercetările continuă cu suspecta în stare de libertate.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ