Un pas în față către Challenge Cup! Rugbiștii au câștigat prima manșă a semifinalelor

71

Rugbiștii timișoreni sunt mai aproape de principalul obiectiv al anului – calificarea în grupele Challenge Cup. Saracens a câștigat cu 11-6 în Georgia, partida tur din semifinalele preliminariilor.

Reîntoarsă la Batumi la exact o lună distanță de la singura înfrângere din Continental Shield, Timișoara Saracens a câștigat partida tur a semifinalelor. Elevii lui Sosene Anesi au trecut în avantaj în dubla cu RC Batumi cu 11-6 și au un avantaj semnificativ înaintea returului de la Cluj, 20 ianuarie.

Campioana României a început ezitant pe un teren îmbibat cu apă. Gruzinii au avut inițiativa și au presat cu grămada în primele 20 de minute căutând deschiderea scorului. Au avut și șansa de dezgheța tabela de marcaj printr-o penalitate irosită de Kobakhidze. Saracens a intrat în 22-ul advers abia după primele 20 de minute. Iar zece minute mai târziu a beneficiat de o penalitate dintr-o poziție foarte bună. Tevita Manumua a ratat execuția din 22-ul advers, însă presiunea timișoreană s-a finalizat cu puncte în minutul 35, printr-un dropgol reușit de sud-africanul Jody Rose.

Scorul pauzei avea să fie stabilit în penultimul minut, prin specialistul gazdelor la șuturi, Kobakhidze, printr-o lovitură de pedeapsă și la cabine s-a intrat cu 3-3.

Saracens a preluat conducerea imediat după pauză, printr-un eseu marcat cu grămada în care a beneficiat și de superioritatea numerică pentru eliminarea de 10 minute a lui Putkaradze. Manumua a ratat transformare și din minutul 52 oaspeții erau la conducere cu 8-3. Batumi a redus din handicap printr-o lovitură de pedeapsă a aceluiași Kobakidze, în minutul 58: 8-6 pentru Timișoara.

Terenul tot mai noroios le-a pus probleme tot mai mari celor două echipe și de aici a rezultat un joc de uzură pentru fiecare minge, pentru fiecare metru. Bănățenii s-au apărat sus și fără să facă greșeli care să le aducă penalizări. Iar în prelungirile partidei a forțat adversarul să greșească în propriul 22 și a primit o penalitate. Nou-intratul Gabi Conache nu a ratat șansa ivită și a pus trei puncte pentru Saracens: 6-11. Iar după 90 de minute de joc, bănățenii au încheiat învingători, așa și-au propus.

Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Rus, Stewart – Seniloli, Rose – Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru – Popa. Au mai jucat: Simionescu, Luiters, Conache, Mariș, Sabău, Doge, Ianuș, Doyle.

Calificarea în finala preliminariilor se joacă peste o săptămână pe Cluj Arena.

LĂSAȚI UN MESAJ