Un parlamentar PSD vrea să-i aducă pe elevi la şcoală şi sâmbătă

148

Deputatul PSD Florin Gheorghe un proiect de lege prin care să-i aducă elevi şi pe profesori la şcoală şi în weekend, „de regulă sâmbătă”.

Acesta susţine că prin iniţiativa sa legislativă dă posibilitatea şcolilor să organizeze ore facultative de sport sâmbăta. Beneficii ar avea şi profesorii: vor fi plătiţi dublu pentru aceste ore.

Potrivit motivaţiei ce însoţeşte iniţiativa legislativă, se impun măsuri urgente pentru stimularea elevilor în practicarea activităţilor sportive. Ideea a plecat de la constatările medicilor privind relaţia direct proporţională dintre numărul orelor de educaţie fizică şi starea de sănătate a elevilor, dar şi de la statisticile negative privind evoluţia stării de obezitate la elevii români.

Deputatul Florin Gheorghe mai precizează că au existat şi în trecut iniţiative legislative de creştere a numărului de ore de sport pe săptămână, care s-au soldat cu un eşec, fie din cauza deficitului de personal, fie din cauza salarizării precare a profesorilor, fie din cauza opoziţiei unor părinţi care, în locul orelor de sport, au preferat pregătirea suplimentară la alte materii.

Iniţiativa legislativă propune derularea a minim 2 ore de educaţie fizică pe săptămână, organizate în weekend, de regulă sâmbăta. Aceste ore ar putea fi organizate şi în asociere cu federaţii sau cluburi sportive care, astfel, şi-ar putea lărgi baza de selecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ