Un parlamentar de Timiș spune că deține secrete care ar arunca politica românească în aer! Este vorba de felul cum au fost cumpărați anumiți lideri politici de către ruși

169

Președintele USR, Cătălin Drulă, a sugerat miercuri că mulți politicieni români au legături financiare cu entități din Rusia. Drulă a refuzat însă să prezinte mai multe detalii.

„În privința războiului din Ucraina, ați susținut că autoritățile române au avut o reacție cam timidă. Care sunt măsurile pe care le susține USR?”, a fost întrebat Drulă într-un interviu pentru Agerpres.

În răspuns, Drulă a dezvăluit o informație gravă. El a sugerat că sunt mulți politicieni români cumpărați de Rusia.

„Eu am spus că noi suntem – folosind un englezism și un limbaj de internet – followeri. Adică, cei care se uită la ceilalți. Or, nu ar trebui să fim asta, pentru că suntem al șaptelea stat din UE, suntem aici, în Flancul Estic, în primul rând al NATO, al Uniunii Europene.

Noi am cerut din prima zi măsuri dure, fie că a fost vorba la început de interzicerea survolului aeronavelor – și noi am așteptat să facă ceilalți. Încă de la jumătatea lui martie am cerut interzicerea comerțului cu Rusia și a intrării navelor sub pavilion rusesc în portul Constanța. Chiar am făcut o monitorizare și cred că, până săptămâna trecută, intraseră în jur de 50 de nave explicit sub pavilion rusesc. Nu vorbesc și de alte nave care aduc mărfuri rusești și le descarcă la Constanța sau pleacă.

Deci nu putem avea comerț ca în zilele normale cu un regim criminal. Toți liderii lumii libere vorbesc de un criminal de război – și ororile care se petrec în Ucraina, ca să putem să le înglobam, aproape că le blocăm mental. Le privim ca pe imaginile din Al Doilea Război Mondial, cu oameni cu viețile distruse. Și în timpul asta, Europa – și mai ales Germania – finanțează vrând nevrând pe Putîn, cu miliarde și miliarde de euro, prin comerțul pe care îl face cu Rusia încă.

Poziția noastră este că România trebuie să fie printre primele state care să aplice acest embargo pe comerț. Asta cerem explicit astăzi: să oprim cumpărarea de gaz, de petrol, schimburile comerciale cu Rusia. Este un regim criminal. Așa cum nimeni nu-și imagina în Al Doilea Război Mondial că poți face un comerț cu puterile agresoare, cu puterile fasciste, în timp ce pe de altă parte ai lupte, așa și acum, trebuie să oprim acest acest comerț cu Rusia.

Trebuie să mergem după banii rusești din România. Aici există o timiditate a statului român. Sunt informații pe care le avem pe surse, din dialogurile pe care le avem și cu partenerii nord-atlantici. Nu pot să spun mai mult la acest punct, dar este mult capitalul rusesc legat de clasa politică românească, pentru că sancțiunile înseamnă…

Știți, exact că la acele yachturi. OK, yachturile oligarhilor, dar nu știm exact cum le-au trecut pe un offshore sau și-au schimbat apartenența. Și atunci s-au făcut unități speciale de procurori și de polițiști economici judiciari în America, în Olanda, în Marea Britanie, care să urmărească aceste interese. Asta trebuie să se întâmple și în România. Trebuie luată urma capitalului rusesc. Or, există o mare timiditate din partea mediului politic românesc în această direcție”, a declarat Drula.

Sursa: https://www.aktual24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ