Un om de afaceri, implicat în dosarul lui Vasile Blaga, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA

63

Un om de afaceri implicat în dosarul în care Vasile Blaga era cercetat pentru trafic de influenţă a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA, admiţând că a înregistrat în contabilitate 65 de facturi fictive, în valore de peste 46 de milioane de lei.

„În perioada 2011 – 2012, omul de afaceri a asigurat înregistrarea în contabilitatea unei firme pe care o administra a unui număr de 65 de facturi fiscale (în valoare totală de 46.008.647 lei), emise de patru societăţi pentru operaţiuni comerciale fictive.

În realitate, plăţile făcute de inculpat către societăţile respective reprezentau remiterea sumelor pretinse de către un fost primar de municipiu şi fost vicepreşedinte al unui partid politic pentru facilitarea derulării în bune condiţii a contractelor încheiate de societatea pe care o administra omul de afaceri cu diverse autorităţi contractante. Prin această modalitate, societatea administrată de inculpat s-a sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 18.403.458 lei, din care impozit pe profit în sumă de 7.361.383 lei şi TVA dedus nelegal în sumă de 11.042.075 lei”, Potrivit DNA care citează din acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru recuperarea prejudiciului, societatea administrată omul de afaceri ar fi consemnat într-un cont bancar suma de 18.403.458 lei, asupra asupra căreia s-a aplicat sechestrul asigurator.

„În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 8 luni”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ