Un număr de 25 medalii dintr-o lovitură pentru sportivii timișoreni

344

Sportivii timișoreni din nou la înălțime! De această dată au făcut o ispravă deosebită întorcându-se de la Belgrad cu nu mai puțin de 25 medalii la un sport de care majoritatea dintre noi nici măcar nu am auzit.

Este vorba de o echipă de sportivi entuziaști ce mânuiesc ca nimeni alții vâslele într-un sport ce abia acum se încetățenește la noi. Este vorba de concursurile de bărci-Dragon.
Pentru cei mai puțin inițiați în ale sportului trebuie să spunem că este ceva foarte simplu și antrenant. Sigur că este simplu pentru privitori. Sportivii însă, trebuie să aibă un puternic spirit de echipă, coordonare, putere de muncă.
 O mână de coechipieri (numărul poate să difere în funcție de lungimea ambarcațiunii/număr de locuri) se urcă într-o barcă lungă de o construcție mai specială și vâslesc la unison după ritmul impus de bătăile de tobă. Este un sport extrem de captivant și atractiv în țările din Extremul Orient unde se pune mare preț pe astfel de competiții. De un timp, relativ scurt, a fost încercat și la noi vâslitul în acest mod și iată că avem deja echipe valoroase ce nu se sfiesc să se întreacă cu alții care se ocupă de așa ceva de mai mult timp și au deja o tradiție.

În acest sfârșit de săptămână a avut loc la un complex nautic de la marginea Belgradului un puternic concurs internațional de bărci Dragon (Dragon Boat) unde a participat și echipa Clubului Sportiv Nautic Banat Timișoara. Este doar a doua participare internațională a lor după ieșirea din primăvară la un concurs organizat în Ungaria.

În cele două zile de întreceri de fapt organizatorii au comasat două competiții distincte. Anume a cincea ediție a Eurocupei 2023 și a noua ediție a festivalului de bărci Dragon.

Sportivii noștri conduși de Codruța Șofron, antrenoare și președinte al „Clubului Sportiv Nautic Banat” Timișoara au câștigat nu mai puțin de 25 medalii dintre care 5 de aur,13 de argint și 7 de bronz în cele două zile și în cele două competiții. Datorita celor 5 medalii de aur au devenit campionii celor două competiții sportive. În afară de Timișoara a mai făcut deplasarea la Belgrad și o echipă din Arad. In total au concurat 14 echipe din 8 țări (Emiratele Arabe Unite, Israel, Moldova, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Ucraina,Turcia și Serbia).

Mai trebuie spuse câteva cuvinte despre organizarea impecabilă a întrecerilor. Gazdele au asigurat tuturor echipelor bărci identice tocmai pentru a asigura șanse perfect egale tuturor. Acesta e al doilea concurs internațional de Dragon Boat pe anul în curs la care participa clubul nostru. Primul a fost in Ungaria. Și iată că s-au umplut de medalii vitrina clubului dintr-un foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.