27.9 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun de instruire la Timișoara.

Centrul va fi prevăzut cu un poligon de instruire pentru pompieri, dar și ch echipamente necesare pentru omologii sârbi. De asemenea, în cadrul centrului pompierii din ambele țări vor desfășura cursuri comune de perfecționare, dar și exerciții de intervenție.

„Am încercat de mai mult timp să identificăm soluții de finanțare pentru amenajarea unui poligon de pregătire pentru pompieri, atât militari cât și voluntari. Pentru partea română este amenajarea unui poligon de pregătire, iar pentru partea sârbă, echipamente, tehnică de intervenție. Ne dorim ca acest centru de pregătire să poată să acopere și regional tot ceea ce înseamnă pregătire a pompierilor. Vor fi programe de pregătire în comun, dar și exerciții în comun. Sunt prevăzute mai multe workshopuri, mai multe exerciții, astfel încât să ne putem armoniza și procesul de de intervenție pe zona transfrontalieră”, declară Lucian-Vasile Mihoc, directorul ISU Timiș.

Proiectul este finanțat prin „Programul Interreg IPA România-Serbia 2021 – 2027”, costă 9,5 miliarde de euro și urmează să fie implementat în următorii de 3 ani.

 

Sursă: https://www.radiotimisoara.ro

Sursă foto: ISU Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :