Un nou Hexifarma la orizont. Spitalul din Timiș care a cumpărat dezinfectanți diluați spune că totul e perfect!

831

Directorul spitalului orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia, Daniela Cîrlig, a admis, astăzi, că unitatea medicală a cumpărat dezinfectanți de la o firmă vizată de perchezițiile din această dimineață, dar susține că nu a avut probleme din cauza produselor.

„Nu au fost încă retrase, Ministerul Sănătății nu ne-a informat asupra lor”, completează Daniela Cîrlig, care o contrazice astfel pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, care afirmase,  că Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara au dispus retragerea din spitale a produselor neconforme rămase neutilizate.

Spitalul orășenesc din Jimbolia a cumpărat, în două rânduri, dezinfectanți de la o firmă vizată de perchezițiile făcute la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale ce produc, importă și comercializează produse biocide.

Directorul spitalului a declarat, pentru Mediafax, că unitatea medicală a achiziționat două tipuri de dezinfectanți, în ultimele luni, însă susține că nu a fost înregistrate probleme: „Am cumpărat două tipuri de dezinfectanți de la firma respectivă, Trioton și Oxidice. Noi mergem pe cumpărături în funcție de necesități. Am achiziționat dezinfectant în noiembrie anul trecut și în februarie anul acesta. Nu au fost încă retrase, Ministerul Sănătății nu ne-a informat asupra lor. Nu am avut probleme până acum, noi facem testele săptămânale și nu am avut probleme. Rata infecțiilor intraspitalicești este foarte mică, anul trecut am avut înregistrate doar trei cazuri”, a afirmat Daniela Cîrlig.

Poliția Română a anunțat, ulterior, că polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac cinci percheziţii domiciliare, în București și județele Ilfov și Prahova, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale ce produc, importă și comercializează produse biocide, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor și comercializarea de produse alterate.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.