Un nou focar de pestă porcină în Galaţi. Sute de animale vor fi ucise

59

Autorităţile din Galaţi anunţă apariţia unor noi focare de pestă porcină, în localităţile Frumuşiţa şi Brăneşti. Aproape 500 de animale vor fi eutanasiate.

Potrivit Prefecturii Galaţi, focarele de pestă porcină africană au apărut în două gospodării din Frumuşiţa şi într-o gospodărie din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localităţi, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, arată Prefectura Galaţi.

La Frumuşiţa sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brăneşti 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă vineri dimineaţă.

În această vară, în judeţul Galaţi au fost eutanasiaţi sute de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel naţional, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) şi Giurgiu (108).

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ