Un medic rezident acuză lipsa echipamentelor de protecție și susține că asistenta șefă i-a transmis că „nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”

390

Un medic rezident la Spitalul Județean Iași acuză lipsa echipamentelor de protecție și susține că asistenta șefă i-a transmis că ”nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”

Conform g4media.ro, ea o acuză pe asistenta șefă Adriana Leca, cea care gestionează distribuția echipamentelor, că a refuzat să le furnizeze și rezidenților costume chirurgicale, capeline, mască și mănuși.

”Inițial, asistenta șefă a refuzat să îmi ofere echipament de protecție, deși cutiile cu echipamente erau la ușa magaziei, sub precizarea ,,nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”. Sub presiunile pe care le-am făcut a acceptat să distribuie doar colegilor rezidenți de gardă acest echipament. Deși a intervenit medicul meu coordonator, dna asistentă a refuzat să distribuie echipament rezidenților care eram în afara echipei de gardă. În alte zile, nici măcar rezidenții de gardă nu au primit. În prezent, rezidenții folosesc doar echipamentele cumpărate de părinții lor online și unii au viziere care au fost donate de ONG-uri. În rest, suntem lăsați descoperiți, deși e nevoie să intrăm în contact cu pacienții”, a declarat pentru G4Media.ro medicul rezident.

În schimb, arată Brîndușa Lungu, soția fostului ministru al justiției, Tudorel Toader, ”poartă un combinezon complet cu vizieră, identice cu cele folosite în UPU și clinicile care gestionează pacienții covid19 pozitivi și mască de protecție și mănuși”.

LĂSAȚI UN MESAJ