16.6 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Un medic din Banat câștigă în fiecare lună de la stat 11 000 de euro! Acesta activează la unul dintre cele mai puțin performante spitale din România

Marius Toc, șeful departamentului de medicină legală de la Spitalul Județean Reșița.

Mister deplin în cazul deceselor de la spitalul Murgeni: medicii legiști, incapabili să afle ce a cauzat moartea. Șeful serviciului medico-legal, salariu imens, peste al președintelui României.
Spitalul era celebru pentru situația sa jalnică: „Pacienții care au fost internați în Spitalul din Caraș Severin reclamă faptul că au fost nevoiți să facă singuri curat în saloane, iar sondele bolnavilor sunt schimbate și de aparținători”, relata Adevărul, în aprilie.
Luni, managerul spitalului arăta că abia a reușit să plătească salariile nete, dar nu și taxele aferente. „Noi am reușit să dăm salariile adică Casa Județeană ne-a făcut ordinele de plată am dat salariile și am reușit să plătim și undeva între 50 și 60 % banii aferenți salariilor adică stopaj la sursă, adică CAS, șomaj ș.a.m.d. Într-adevăr nu au venit toți banii de la Casă”, spunea managerul Mircea Călin Laza.
Potrivit declarației de avere din 2023, care se referă la anul fiscal 2022, medicul legist Marius Toc a avut un salariu anual de 676.634 de lei, adică peste 55.000 de lei pe lună, repsctiv peste 11.000 de euro. Mai mult, Toc a beneficiat de la același spital de peste 178.000 de lei, urmare a unei „sentințe judecătorești”.
În anul fiscal 2021 (din declarația de avere din 2022), Toc declara un salariu anual de 566.000 de lei. În anul fiscal 2020: 399.000 de lei.

Salariul medicului legist Marius Toc a crescut cu aproape 70% în doi ani.

Șeful serviciului medico-legal de la SJU Vaslui, Alexandru Bazatin, a câștigat în anul fiscal 2022 302.070 lei, adică foarte puțin peste 25.000 de lei pe lună.
Potrivit legii, „salariile de bază ale personalului de specialitate din instituțiile de medicină legală sunt mai mari cu 100% față de salariile de bază prevăzute de lege la aceleași categorii de personal medical, la care se adaugă sporurile prevăzute de lege”.

Sursa: https://defapt.ro

Alte subiecte :

Splendorile Banatul Montan într-un top zece al celor mai căutate locuri din regiune de către turiști

Pasionaţi de turism, filmări şi fotografie, patru tineri au întocmit un top al destinaţiilor din Banatul Montan. Georgian Popovici, Răzvan Rişcuţa, Laurenţiu Ţepeneu şi...

Cum arăta în comunism bulevardul reabilitat recent în Timișoara și cum arată astăzi

Primăria Timișoara a anunțat câștigătorii concursului „Din albumul bunicilor”. Ocupantul primului loc a primit un abonament general anual pe toate liniile de transport în...

Martie la Timișoara

Citește și :