Un maraton de 64 de ore va fi dedicat vaccinării VIDEO

47

De câteva zile, o seamă de organizații medicale se pregătesc de un important eveniment de combatere a pandemiei. „Maratonul Vaccinării” va fi o cooperare a tuturor spitalelor ce vor oferi medici dar și cadre medicale ce vor vaccina „pe bandă rulantă” pe oricine se prezintă la Centrul Expozițional de pe bulevardul Eroilor de la Tisa.

Pentru început, inițiativa este încă unică în România dar cu siguranță și alte localități vor aplica în curând acest model. Peste 500 de voluntari vor folosi tot sfârșitul de săptămână, în zilele de 23-25 aprilie, timp de 64 de ore pentru a lucra la foc continuu. Pentru asta se fac pregătiri ca sala multivalentă a centrului să fie gata cu 30 de linii de medicale. Fiecare astfel de boxa va fi deservită de câte doi medici specialiști și de asistenți. Sunt pregătite și locurile de așteptare și cele de odihnă și supraveghere de după vaccinare pentru a preîntâmpina orice stare nedorită.

Așa cum a anunțat profesorul doctor Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, toată activitatea este gratuită și va fi executată doar cu serul Pfizer, fiind cunoscut că celelalte fie au un regim mai special fie nu au fost procurate în timp util. Alături de UMF în acțiune mai sunt implicate și Asociația de Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu” din Timișoara dar și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Ideea „Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!” a pornit de la profesorul Dorel Săndesc, vicepreședintele Asociației Române de ATI și șeful secției ATI de la Spitalul Județean: „Ajutăm cum putem să ajungem la acel număr de vaccinați care să ne permită o viață normală. Vom avea 30 de linii de vaccinare paralele și alocate 13.000 de doze de vaccin Pfizer”, explică doctorul Săndesc, prorector al UMF.

Dar, pentru că nu se poate simplu ci trebuie adăugată și o bună doză de birocrație, trebuie spus că tot prin platforma de vaccinare se vor face programările. Cei care vin la maratonul vaccinării se vor prin înscrie pe platforma RoVaccinare, prin telefonul unic 021.414.44.25 sau prin call center-ul primăriei, ca și până acum. Va fi nevoie însă specificat că optează pentru Centrul Regional de Afaceri-CRAFT.

Trupa Cargo, prezentă la vaccinare

Deși au pierdut un membru de seamă al trupei, pe regretatul chitarist Adrian Bărar, sau poate tocmai din acest motiv, muzicienii de la Cargo vor da un exemplu prin prezentarea in corpore la sala de vaccinare. Este un mod de a se arăta solidari cu efortul medicilor, asistentelor, studenților și ai altor voluntari care nu se vor odihni timp de trei zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ