Un lider liberal din Timiş aplaudă numirea lui Grindeanu în fruntea guvernului!

2819

Dacă pe plan naţional tensiunile dintre PSD şi partidele de dreapta sunt tot mai mari, iar dialogul politic pare să fie tot mai improbabil, iată că lucrurile stau diferit în Timiş. După ce primarul Timişoarei, Nicolae Robu, l-a felicitat pe Sorin Grindeanu cu ocazia nominalizării, un alt lider liberal aplaudă numirea lui Grindeanu în fruntea Executivului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Liberalul Ovidiu Drăgănescu comentează pe marginea numirii lui Grindeanu.

Draganescu 1Se întreabă colegii de dreapta de ce noi,in Timisoara,nu am sărit il atacam pe Sorin Grindeanu. Cred ca e timpul sa afle toată țara de sentimentul de nedreptate pe care timișorenii il au după toata guvernarea din ultimele decenii,nemaivorbind de intreaga perioadă comunistă. Un sentiment generalizat, dincolo de orice coloratură politică sau vreun fel de partizanat.

Deşi suntem cel mai mare contributor (per capita) la bugetul României,nu am beneficiat de nicio investitie importantă guvernamentală dupa 1990.Nici macar o centură care sa ne scoată tirurile de sub geamuri.Nu mai vorbim de vreun spital,stadion,sală de sport etc.

Mai mult,timișorenii nu au fost promovați in nicio functie importantă în stat(Cu cateva exceptii).Ba chiar partidele de dreapta au confiscat pt liderii de la centru si din puținele locuri in Parlament alocate timisenilor.Ex:Pnl nu a promovat în 27 de ani nici măcar un ministru sau secretar de stat (cu o excepție) din Timis.

Astfel ca această numire poate aduce aminte țării ca mai există si acest oras,al Revoluției, centru universitar,capitală culturală europeană (desemnat de un juriu străin,norocul nostru),cu cele mai multe monumente istorice,cu cel mai mare export (5mld €)/locuitor,model de conviețuire multiculturală ş.a.Iar daca noi nu am stiut sa ne facem apreciați, iată ce spune domnul Vladimir Tismăneanu:
„Timişoara e cel mai frumos cuvânt din limba română”.

LĂSAȚI UN MESAJ