Un fost polițist din IPJ Timiș, pus în trecut sub acuzare pentru înmatriculări de mașini furate, propus de PSD ca șef la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

  819
  sursa foto: G4media.ro

  Senatorul PSD Adrian-Nicolae Diaconu, fost ofițer în cadrul IPJ Timiș, este susținut de PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Acesta a spus pentru Libertatea că activitatea sa de polițist îl recomandă în domeniul drepturilor omului.

  Conform libertatea.ro, recent au expirat 7 mandate dintre cele 9 existente la nivelul Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), inclusiv cel al președintelui și vicepreședintelui.  Printre cei care și-au depus candidatura a fost și senatorul PSD Adrian-Nicolae Diaconu. Acesta este susținut de către PSD pentru funcția de președinte al instituției, conform unor surse din cadrul partidului.

  A fost apoi director la două firme de protecție și pază, consilier județean, director coordonator al Direcției pentru sport a Județului Timiș, deputat între 2012 și 2016 și senator începând din 2016, conform CV-ului său.

  În 2014, Diaconu a fost achitat într-un dosar de furturi auto, vechi de peste 15 ani, prin aplicarea legii penale mai favorabile după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal și prin prescrierea faptelor, scrie publicația G4media. Candidatul la CNCD fusese acuzat că a favorizat înmatricularea unor autoturisme furate.

  Interviul realizat de Libertatea poate fi accesat aici.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.