Un fermier spune că a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a scris ora când se întoarce de pe câmp

171

Un fermier din Timiș spune că a fost amendat cu suma de 5.000 de lei deoarece nu a trecut pe declarația pe propria răspundere intervalul orar. Mai exact: la ce oră se întoarce de pe câmp. Mai mult, bărbatul spune că primul echipaj care l-a controlat l-a lăsat să plece fără probleme, dar al doilea a dublat amenda când a început să explice că are dreptate.

„Am luat amendă 5000 RON deoarece nu am trecut intervalul orar, cât stau pe câmp la semănat. Pe adeverință scrie să trecem perioada / interval orar. (acest simbol „/” cred că înseamnă „sau”. Domnii polițiști fac abuzuri. Domnu Polițist, ne vedem la Tribunal”, a scris Gelu Barna, pe Facebook.

„M-a oprit domnul polițist și pur și simplu mi-a dat amendă că așa a vrut el. Înainte de acest incident, m-a oprit alt echipaj (…) și m-a verificat, mi-a cerut declarația pe propria răspundere și buletinul și oamenii legii au constatat că totul a fost în regulă și că declarația este corectă. Mi-au dat liber”, a spus el.

El a povestit că după numai 500 de metri l-a oprit un al doilea echipaj, care l-a amendat pentru că declarația nu ar fi fost completată corect și în urma unui dialog i-ar fi dublat amenda.

„Omul legii m-a întrebat unde merg? I-am spus că la câmp la semănat. ”Când te întorci?”. ”La ora 20-21-22. Niciodată nu am o oră fixă când mă întorc de pe câmp”. ”Dar nu ai trecut ora pe declarație!”, a constatat polițistul. ”Trebuie să îți dau amendă 2.000 de lei!”. ”Păi, de ce să îmi dai amendă 2.000 de lei?”. ”Pentru că nu ai scris ora când te întorci. Dar eu mă deplasez cu această adeverința de 3 săptămâni și nu am avut probleme niciodată. I-am spus că nu trebuie trecută ora nicăieri”. ”Nu, că trebuie trecută ora!”, a insistat omul legii. ”I-am spus că nu trebuie trecută ora!”. ”Trage pe dreapta! Ai 5.000 de lei amendă!”. ”I-am spus: dă-mi 5.000-10.000 de lei, cât vreți voi, dar nu trebuie trecută ora. Când trebuie să plec și trebuie să mă întorc de pe câmp!”, a mai povestit femierul.

Gelu Barna a sunat la 112 și a mai venit un polițist, care nu a vrut să intervină în caz. I-a zis că nu poate să țină nici cu fermierul, nici cu omul legii.

El a spus că nu va plăti amenda de 5.000 de lei, deoarece nici avocatul nu a găsit în ordonanța militară că trebuie completată ora.

„E un abuz strigător la cer. Nu voi ceda. Facem contestație și îi dau în judecată. Așa ceva nu se face. Am avut adeverința, am avut buletinul, am fost corect. Nu trebuia să mă amendeze, să își bată joc de un fermier care produce hrana cea de toate zilele pentru această țară. E un abuz clar. Domnul polițist ne vedem la tribunal. I-am spus că merg pe câmp, sunt fermieri, mă ocup cu agricultura. Nu mă interesează! a fost răspunsul lui”, a mai spus fermierul.
Sursa: Digi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ