Un elev din Timiș a fost eliminat de la ultima probă a Bacalaureatului

133

Vineri, 26 august 2016, elevii au susținut ultima probă obligatorie, scrisă, a Bacalureatului. Un elev din Timiș însă a fost eliminat de la această ultimă probă. El a încercat să fraudeze examenul printr-o metodă de ultimă generație. Candidatul a fost prins cu o cască tip hands-free în ureche. Acest dispozitiv funcționează cu ajutorul telefonului, iar la capătul celălalt al firului, cineva șoptește răspunsurile.

Foarte sincer, elevul a recunoscut fapta săvârșită. Candidatul a fost eliminat din cadrul centrului de la Colegiul Ion Mincu din Timișoara. Adolescentul nu va putea să mai susțină examenul de Bacalureat în următoarele două sesiuni.

La ultima probă a Bacalaureatului din toamnă, proba la alegere a profilului, au fost înscriși 925 de candidați în Timiș. Din numărul total, doar 743 au participat la examnul scris, 182 de elevi fiind absenți. Candidații vor afla rezultatele în data de 29 august. Tot atunci se pot depune și contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale vor fi afișate la 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ