20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Un drum județean din Timiș încă mai este blocat de ape FOTO

În localitatea Gătaia, în județul Timiș, apele sunt în scădere.
ISU Timiș acționează în continuare cu motopompe pentru evacuarea apei și pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.
Astfel, se acționează în localitatea Rovinița Mare, unde au fost inundate 7 case și gospodării, 5 hectare de izlaz, iar drumul județean 588 A Denta-Rovinița este blocat pe ambele sensuri.
În localitatea Denta au fost inundate 30 de curți, o casă și o pășune de 50 ha, de asemenea au fost evacuate preventiv două persoane.

În cursul zilei 29 iunie, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, pe teritoriul județului Timiș au acționat 135 pompieri, 28 voluntari SVSU, 19 jandarmi, 15 cadre ITPF, 28 militari MApN și 7 persoane de la Crucea Roșie.
Pentru îndeplinirea misiunilor, aceștia au folosit 20 autospeciale, 20 motopompe transportabile, 3 motopompe remorcabile, 2 electropompe, 3 bărci, 4 baloane de iluminat, 5 motogeneratoare.
La Gătaia și Sculea au fost folosiți aproximativ 10.000 de saci pentru consolidarea și supraînălțarea digurilor.

ACTUALIZARE. 30 iunie 2016. Ora 12. În localitatea Gătaia, râul Bârzava este în scădere, cota a ajuns la 480 cm, față de 520 cm, debitul este de 96 m3/s, fata de aproape 150 m3/s. Se intervine pe strada Avram Iancu, pentru evacuara apei cu 13 subofițeri si un ofiţer, doua motopompe de mare capacitate, 2 motopompe remorcabile si doua motopompe transportabile.

La Rovinița Mare se intervine cu 13 subofițeri si un ofiţer, doua motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei si protecția unui număr de 7 case.
În Denta, se lucrează cu 2 ofițeri, 21 subofițeri cu o motopompă de mare capacitate, 3 motopompe remorcabile, 2 motopompe transportabile pentru evacuarea apei de pe o stradă.
La fața locului se află și ingineri de la Administrația Bazinala de Apa Banat și reprezentanți ai primăriei Denta.
În Denta pe strada din sectorul 4 sunt 45 de curți inundate, dar nu a fost afectată nici-o casă, apa care a deversat pe stradă provine din canalul Bârzava Veche, care s-a umplut cu apă de pe câmp, în urma producerii unui număr de 3 breșe ieri în digul râului Bârzava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Citește și :