Un DEȚINUT, recent eliberat, A ATACAT cu FOARFECA un echipaj de POLIȚIE

106

Un fost deținut, proaspăt eliberat, a atacat doi polițiști din Dolj după ce aceștia sosiseră la locul faptei în urma unei sesizări. Bărbatul fusese acuzat că își amenințatse familia cu moartea. Chemați în ajutor, polițiștii s-au trezit atacați de individ. Bărbatul e acum internat la Psihiatrie.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un apel la 112 anunţa că un bărbat din Işalniţa care a devenit agresiv îşi ameninţa familia cu moartea. Echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului, format din doi agenţi, a încercat să îl imobilizeze pe bărbat numai că acesta a făcut rost de o foarfecă cu care a încercat să îl înjunghie pe unul din agenţi. Colegul său a vrut să îl apere, dar a fost muşcat de braţ.

După o luptă cu individual agresiv, acesta din urmă a fost imobilizat şi internat la un spital de Psihiatrie din Craiova până la finalizarea anchetei. Bărbatul de 28 de ani fusese eliberat în cursul săptămânii trecute, după ce a ispăşit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru furt.

„Am înţeles că au venit doi poliţişti şi cu salvarea cu care l-au dus pentru că era agitat, foarte agitat şi ieri când m-am dus cu sora mea, ne-au zis că e liniştit, doarme pentru că e sub tratament”, spune rudă a bărbatului agresiv.

Sindicaliştii din poliţie spun că oamenii legii sunt frecvent foarte expuşi. „De un an de zile doamna ministru ne minte că o să ne întărească autoritatea, că o să schimbe uzul de armă, că o să mărească pedepsele pentru ultraj şi nu se întâmplă nimic”, a afirmat Elvis Măceşanu, preşedinte Sindicatul Poliţiştilor Dolj.

„Conducerea IPJ a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unitate competentă pentru cercetarea infracţiunii de ultraj”, a declarat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Sursă: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ