Un controlor vamal a vândut 170.000 de pachete de țigări ca să își întrețină noua iubită

202

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 17 ianuarie pe Sorin Camil Niţă, control vamal, la 7 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, fals material în înscrisurile oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Iubita lui, Mirela Mocanu, a primit 6 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată.

Maria Avădanei, mama Mirelei Mocanu, şi Maria Bâldigău, o contrabandistă cunoscută de ţigări, au fost condamnate tot la 6 ani de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni.

Judecătorii au dispus confiscarea a câte 217.610  de lei de la fiecare dintre protagoniştii acestui caz desprins parcă din filme în contul sumelor de bani obţinute din vânzarea ţigărilor scoase din camera de corpuri delicte a Poliţiei. Decizia instanţei nu este definitivă.

Sorin Camil Niţă este controlor vamal superior la Direcţia Regională Vamală Galaţi, fiind repartizat să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi. În această calitate, Niţă avea printre atribuţiile de serviciu controlul ulterior al actelor de constatare vamală şi totodată pe aceea de gestionar al magaziei de bunuri ridicate/confiscate de autoritatea vamală. În calitatea pe care o deţinea în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi, Sorin Camil Niţă a primit o sentinţă penală pronunţată de către Judecătoria Târgu Bujor, prin care se dispunea „confiscarea în favoarea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi a cantităţii de 267.480 de pachete de ţigări (…) bunuri ce au fost indisponibilizate de lucrătorii din cadrul IPJ Galaţi – Serviciul de Investigaţii Fraude la sediul IPJ Galaţi.

În cursul anului 2015, Sorin Camil Niţă a cunoscut-o, prin intermediul unei reţele de socializare, pe Mirela Mocanu, o femeie cu care a iniţiat o relaţie care a evoluat, cei doi ajungând ulterior să se întâlnească. Întrucât avea probleme financiare generate de cheltuieli care nu puteau fi acoperite din veniturile obţinute în mod licit (întreţinerea familiei, plata pensiei de întreţinere pentru copilul din căsătoria anterioară, cheltuielile ocazionate de relaţia afectivă în derulare, pe care o avea cu noua iubită), controlorul vamal s-a gândit la un mod prin care să facă rost repede de bani.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ