10.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Un cioban din Comorâște este târât prin instanțe de Primăria Forotic pentru motive închipuite și respinse de Instanțe

Ionuț Zanfir, un fermier din Comorâște a ajuns să bată instanțele și parchetele de pe la Oravița, Reșița și Timișoara după ce Primăria Forotic l-a lăsat fără pășune și l-a târât prin procese pe care le pierde pentru că nici măcar nu știe să facă o executare silită!

Totul a plecat de la alegerile din 2020 când, fratele acestuia, Mircea Zanfir, a candidat pentru Consiliu Local. Noul primar, Alexandru Sporea, deși mai tânăr dar cu mentalități învechite, a considerat că este momentul să-i plătească familiei Zanfir pentru că nu are susținere în consiliul local, deși nu ciobanul ci fratele acestuia era consilier local. Pentru că avea 350 de oi la Comorâște, omul primise o concesiune de la Primăria Forotic de 28 de hectare, pe care o îngrijea și pășuna pentru a putea lua subvențiile de la APIA. După ce a cerut în 2020 adeverința pentru subvenție, ciobanul a aflat că ar avea datorii și că este executat silit și i se ia pășunea, așa că nu i-a mai fost eliberată adeverința pentru subvenția APIA, deși contractul de concesiune era nereziliat.

Conștientizând un abuz în serviciu, primarul și angajații au demarat o procedură de executare silită a ciobanului, pe motiv că ar fi restant către Primărie și că această restanță ar duce la rezilierea contractului. Speriat, ciobanul Ionuț Zanfir a contestat executarea în instanță și s-a adresat și Corpului de control al Ministerului Agriculturii. Ministerul, prin Prefectura Caraș-Severin, a făcut un control la Primăria Forotic și a descoperit că sunt 4 cazuri numai în 2022 care nu și-au plătit contractele de concesiune dar cărora nu le fusese reziliat contractul, cum se procedase cu ciobanul Ionuț Zanfir. Deși niciuna dintre cele 4 cazuri nu aveau peste 300 de oi, ca ciobanul nostru.

Și Judecătoria Oravița și Tribunalul Caraș-Severin au anulat executarea silită a lui Ionuț Zanfir, omul neavând datorii iar documentația prezentată de Primăria Forotic nefiind conformă cu prevederile Codului Fiscal. Mai mult, ultima instanță, Tribunalul Caraș-Severin, a și obligat Primăria Forotic să-i plătească ciobanului 2000 de lei, cheltuieli de judecată! (DOSAR 1643/273/2022).

În disperare de cauză, primarul Sporea a cerut în numele Primăriei reexaminarea sentinței definitive, pe motiv că nu s-ar fi răspuns în sentință la o excepție invocată în notele scrise depuse la Tribunal. Un fel de joaca de-a hărțuirea, pentru a nu-i plăti lui Zanfir nici măcar cheltuielile de judecată.

La rândul său ciobanul a ales să-i facă plângere penală primarului pentru abuz în serviciu, dar și plângerea (504/P/2022) zace la parchet plimbându-se printre unități de Poliție, așteptând, probabil, prescripția. De asemenea, Ionuț Zanfir se judecă și pentru redobândirea contractului de pășune despre care consideră că a fost reziliat ilegal. Numai că și aici se tot judecă iar, în câteva luni, primarul abuziv care l-a târât pe nedrept prin instanțe, executări și procese ar putea să nici nu mai fie primar. Că în România pălmașii, cei ce produc și țin țara asta, nu mai pot găsi dreptatea niciunde sau, dacă or găsi-o, mult prea târziu să mai poată să se și bucure de ea…

Alte subiecte :

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț. O...

FOTO – VIDEO | Percheziții în Timiș, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT Timiș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au descins, azi dimineață, la nouă adrese din județul Timiș și municipiul București....

Citește și :