11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Un cinematograf legendar pentru Timișoara se redeschide la vară. Clădirea va avea grădină în aer liber pe acoperiș

Cinematograful Studio din centrul Timișoarei ar putea fi redeschis publicului în vara acestui an.

Stadiul lucrărilor de reabilitarea de la cinema Studio a ajuns, în acest moment, la 85 la sută, anunță autoritățle locale.

Au fost montate instalațiile termice, electrice, sanitare și de ventitație. Lucrările continuă cu placarea pereților din sălile de proiecție și din cele destinate înregistrărilor audio și video.

“Lucrările la Cinema Studio avansează în ritm susținut. Studio va deveni un cinema art house cu cele mai noi firme independente din oferta națională, cu festivaluri de filme, evenimente de tip masterclass. Avem două săli, sala de cinematograf cu 190 de locuri și o sală mai mică de 60 de locuri, la care se adaugă alte 80 de locuri în grădina în aer liber, care va funcționa pe acoperișul clădirii. Lucrările de demolare sunt finalizate 100% iar lucrările de reabilitare sunt undeva la prezent 80%. În prezent executăm lucrări de finisaje în interior și ne așteptăm, undeva în vara acestui an, să avem Cinema Studio finalizat și să putem să mergem la primele proiecții de film de la Studio după mai mult de un deceniu”, spune Ruben Lațcău.

Proiectul de transformare a cinematografului Studio costă aproximativ 3 milioane de euro.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :