Un cercetător științific timișorean solicită boicotarea produselor unui celebru supermarket. Motivul este politica antireligioasă a companiei germane

698

Virgiliu Pop, un cercetător științific timișorean, a transmis o scrisoare deschisă prin care critică politica practicată de retailerul german Lidl.

Scrisoare trimisa ofiterului de presa al Lidl Romania:

„Buna ziua,

Ma numesc Virgiliu Pop si doresc sa va informez ca am initiat, incepand de ieri, o campanie de boicotare a lantului de magazine Lidl.

Motivul il reprezinta elminarea crucilor din designul anumitor produse din gama „Eridanous”, cruci prezente pe bisericile din Santorini (Grecia) dar absente de pe ambalajul acestor produse.

Am aflat despre aceasta prin intermediul newsfeed-urilor de pe Facebook care fac trimitere la presa straina – aceasta stare de fapt fiind observata initial in Belgia: http://bit.ly/2x7RPtU

Reactia Lidl relatata in presa belgiana – „Evitam utilizarea de simboluri religioase pentru ca nu dorim sa excludem nicio credinta religioasa […] Suntem o companie care respecta diversitatea, aceasta explicand conceptia acestui ambalaj” — nu face decat sa puna paie pe foc. Mutilarea bisericilor in numele „corectitudinii politice” indeparteaza o mare parte din clientela Lidl, mai ales in tari cultural crestine precum Romania.

Tin sa precizez ca nu sunt un fundamentalist ortodox, legatura mea cu crestinismul fiind una mai degraba culturala. La fel, tin sa precizez ca, pana ieri, am fost un client fidel Lidl, ca sunt multumit de calitatea produselor dumneavoastra, si ca imi doresc cat mai grabnic revenirea mea in randurile clientilor Lidl.

Pentru aceasta, insa, e nevoie de indreptarea acestei majore erori de marketing. Pana la reasezarea crucii la locul sau, va sugerez initierea unei campanii de donare a produselor al caror ambalaj e neconform cu realitatea orfelinatelor sau caselor de batrani.

In speranta rezolvarii acestei situatii raman,

al dumneavoastra sincer,

Virgiliu Pop”

1 COMENTARIU

  1. Io inteleg ca Lidl are proprietari evrei si ca stie ca-n Romania acuma sunt extrem de multi musulmani,si ca-i vrea de clienti.Atunci trebuie sa se faca si ei corecti politic chipurile.

LĂSAȚI UN MESAJ