22.2 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Un centru modern de studiu va fi construit de la zero de UMF ,,Victor Babeș” Timișoara. Peste 7000 de studenți vor învăța în noua clădire

Pentru investiţia de 25.000.000 de euro, UMF Timişoara caută acum constructor, prin lansarea pe SEAP a licitaţiei pentru proiectarea şi executarea lucrărilor şi aşteaptă oferte până la data de 4 aprilie.

În vara anului 2021, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a alocat 144.445.000 de lei UMF Timişoara. Compania Naţională de Investiţii se va ocupa de finalizarea obiectivului, iar UMF “Victor Babeş” va finanţa din fonduri proprii doar cheltuielile pentru racordurile la utilităţi.

“Această investiţie va permite o dezvoltare fără precedent a instituţiei noastre, atât prin creşterea calităţii actului educaţional, cât şi prin implementarea unui concept nou de educaţie medico-farmaceutică, care să îmbine activitatea didactică cu activitatea de cercetare ştiinţifică, sportul, artele şi natura”, anunţa în vara anului trecut Dorel Săndesc, prorector Dezvoltare Academică al UMF Timişoara.

Proiectul, care se va derula pe un teren de 21.000 metri pătraţi, prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferinţe, un muzeu antropologic şi un centru expoziţional, birouri pentru cadre didactice şi personal ştiinţific, două săli de studiu şi discuţii, anexe. Se vor mai construi un corp de clădire cu rol didactic şi un imobil cu unităţi de cazare, sală şi terenuri de sport.

Totodată, noul centru al UMF Timişoara va avea dotări moderne, instalaţii electrice, de protecţie împotriva şocurilor, sistem de supraveghere video, de avertizare panică, instalaţii de ventilare.

În Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara învaţă 7.241 de studenţi, 2.300 de medici rezidenţi şi peste 800 de cadre didactice specializate în peste 100 de discipline. Acestora şi se adaugă tinerii care desfăşoară studii universitare de doctorat în trei domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, de medicină generală (87), medicină dentară (14) şi farmacie (5).

Sursa: https://www.edupedu.ro

Alte subiecte :

Aderare dar fără drepturi depline crede Alin Nica

În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a asistat la inaugurarea uneia din cele mai importante investiții în infrastructură in partea...

Ore de muzică practice pentru peste 1.700 de elevi din Dumbrăvița

Peste 120 de copii și părinți au vizitat expoziția de instrumente muzicale desfășurată timp de 8 duminici consecutive în cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița. Dincolo de...

Citește și :