Un cablu electric defect a dus la incendiul de la Frigoglass

37

Anchetatorii au stabilit cauza care a dus la incendiul ce a mistuit fabrica Frigoglass de lângă Timișoara, din 5 iunie. Totul ar fi pornit din zona laboratorului de testare și de vină ar fi un cablu electric defect.

”În urma cercetărilor efectuate de către comisia de constatare, formată din specialiști din cadrul ISU Timiș, IPJ Timiș și reprezentanți ai operatorului economic, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului din 05.06.2021 la un operator economic producător de vitrine frigorifice comerciale.

Rezultatele cercetărilor arată că, cel mai probabil, incendiul a fost inițiat în zona laboratorului de testare a halei de producție, iar cauza probabilă care a generat incendiul este efectul termic al curentului electric (cablu electric defect)”, au transmis pompierii de la ISU Banat.

Incendiul la hala de producție frigidere a izbucnit în plină noapte. În sprijinul pompierilor timișeni au venit și colegi de-ai lor din Hunedoara, Alba, Caraș-Severin și Arad. Aproximativ 5 ore s-au luptat cu flăcările până au reuită să le stingă. Fabrica a fost distrusă în proporție de 90%.

LĂSAȚI UN MESAJ