Un bărbat din vestul țării și-a abuzat sexual fiica vitregă de 12 ani și a obligat-o să-i nască doi copii

598
sursa foto: ebihoreanul.ro

Copilăria unei adolescente din Bihor a fost definitiv mutilată de propria mamă şi de tatăl vitreg.  Bărbatul îşi dorea propriii copii, dar cum femeia nu mai putea rămâne însărcinată, cei doi au folosit-o pe fetiţa ei de 12 ani ca să le îndeplinească dorinţa.

Monstruozitatea s-a petrecut în satul Almaşu Mare, comuna Balc, şi a fost descoperită abia când fata a intrat în travaliu şi a ajuns la Maternitatea Oradea. Conform bihoreanul.ro, calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani, iar tatăl ei vitreg a decis că vrea urmaşi. Cum mama fetei nu putea rămâne însărcinată, cei doi au hotărât să se folosească de copilă pentru a-i îndeplini bărbatului dorinţa.

Când a început individul să-şi violeze fiica vitregă nu ştie nimeni exact, însă cel care a semnalat pentru prima dată existenţa unui abuz a fost medicul din sat, în aprilie 2015, când, la un control, a descoperit că aceasta este însărcinată. A sunat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, însă pentru că adolescenta a refuzat să spună numele celui care a profitat de ea, a fost lăsată acasă.

Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au alertat, din nou, pe reprezentanţii DGASPC Bihor. Abia atunci, spun sursele ebihoreanul.ro, fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Mamă a doua oară

Şocaţi, asistenţii sociali au solicitat instanţei – şi au şi obţinut – decăderea femeii din drepturile părinteşti şi, în paralel, au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. În mai puţin de o jumătate de an, pe 22 decembrie 2015, Augustin Costel Varga a fost trimis în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi a recunoscut că a fost complice la abuzuri, procurorii nu au formulat nicio acuză.

Urmarea? Maria Varga a dispărut imediat din sat, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni. Şi bărbatul a plecat, dar nu singur, ci luând-o cu el şi pe fată, dar şi pe copilul de câteva luni. Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, bântuind pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Copil pe care, la îndemnul lui Varga, l-a abandonat în maternitatea clujeană.

Întreaga poveste, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ