20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Un bărbat a înșelat mai mulți țărani cu… contractul de furnizare a energiei electrice!

Polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Alba, bănuit de comiterea unei înșelăciuni prin folosirea de nume și calități mincinoase. De asemenea, acesta ar fi autorul mai multor furturi din județele Caraș-Severin, Timiș și Alba.

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grădinari au depistat pe raza localității un bărbat care, prin folosirea de calități mincinoase, solicita persoanelor în vârstă reînnoirea contractului de furnizare a energiei electrice, contra cost.

Deși bărbatul și-a declarat o identitate falsă, prezentându-se ca fiind din județul Timiș, polițiștii au stabilit ca acesta este din județul Alba și are vârsta de 32 de ani.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză, prin folosirea de nume și calități mincinoase, a pătruns într-un imobil din comuna Grădinari și i-a solicitat unei femei în vârstă de 85 de ani suma de 380 de lei în vederea reînnoirii contractului de furnizare a energiei electrice.

La data de 19 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras dintr-o locuință de pe raza localității Forotic suma de 800 de lei.
Dintr-o altă locuință din Oravița, la data de 21 aprilie a.c., acesta ar fi sustras două laptopuri, un telefon mobil și suma de 30 de lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și furt calificat.

Polițiștii  au stabilit și faptul că bărbatul de 32 de ani ar fi autorul mai multor fapte de furt de pe raza localităților Deta, Timișoara, Lugoj, Alba Iulia și Cugir.
În urma informării Serviciului de Investigații Criminale Alba Iulia, a fost trimisă o escortă ce îl va conduce pe bărbat în județul Alba, unde va fi cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :