Un băiat de 9 ani are grijă de 4 surori, după ce tatăl i-a părăsit, iar mama a plecat în Germania

239

La numai 9 ani, un băiat din județul Botoșani are griji de adult, după ce tatăl l-a părăsit, iar mama a plecat la muncă în Germania.

Lăsat în grija bunicilor bolnavi, Florin a simțit că trebuie să-i ajute cât poate pe ei și pe cele 4 surori mai mici, cu vârste între 1 și 6 ani. În același timp, la școală este premiant și visează să fie actor când va fi mare. Florin are responsabilități de adult, dar face totul cu zâmbetul pe buze, din dragoste pentru surioarele lui.

Florin o ajută foarte mult pe bunica la treburile gospodărești, dar nu-și neglijează școala. “Când am treabă, el îmi spune: Mamaie! Hai să te ajut! Am nădejde în el. E cuminte și mă ascultă. Venea cu câte o medalie de la școală și eram atât de fericită!”, povestește Maria Petraș, bunica copiilor.

Locuiesc toți în casa unei rude, iar dacă bunicii ar păți ceva, copiii ar putea ajunge în stradă. O fundație caută o casă pe care să o cumpere pentru toată familia. Florin și cele patru surori ale lui speră ca mama lor să se poată întoarce cât mai repede în țară, să fie lângă ei.

Cei care vor să ajute familia pot folosi următoarele conturi:

– IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22

– IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Trebuie trecuta mentiunea: donatie pentru familia Băștic din Dobârceni/Botoșani

Numar telefon al bunicii copiilor: +40727013293

LĂSAȚI UN MESAJ