12 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Un băiat de 12 ani plecat de la domiciliu, convins de jandarmi să se întoarcă în siguranță în brațele mamei

Seara de joi a fost marcată de un eveniment care se putea încheia tragic pentru un băiat de 12 ani care a plecat voluntar de la domiciliu.
Echipajul de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timișoara, care se afla în serviciul de patrulare în zona în care copilul locuia împreună cu familia, a fost abordat de mama acestuia, îngrijorată, cerând ajutorul pentru găsirea fiului plecat de acasă în urmă cu două ore fără să informeze membrii familiei și fără să răspundă la telefon.
Jandarmii au pornit în căutarea copilului și, reușind să-l contacteze telefonic, au aflat că acesta era într-o zonă nelocuită, pe un câmp și că vrea să petreacă timpul singur.
Misiunea de căutare s-a transformat într-una de convingere, de cunoaștere reciprocă și de câștigare a încrederii. După zeci de minute de discuții telefonice, timp în care jandarmii îl căutaseră atât la ieșirea din oraș cât și în localitatea limitrofă, copilul a reușit să ajungă la locul luat ca reper împreună cu jandarmii.
Băiatul, care mărturisise că își dorește să devină jandarm, a fost condus acasă cu autospeciala de serviciu a Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara și a primit în dar emblemele complete ale uniformei de jandarm, însoțite de o sarcină importantă: să aibă grijă de el și de familia sa, pentru a se putea alătura, la momentul potrivit, militarilor.
Revederea cu mama a fost emoționantă, atât pentru cei doi, cât și pentru jandarmii care au reușit să fie de ajutor.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :