Un antrenor celebru – cuvinte emoționante despre un mare sportiv român, născut în Banat! 

188

Antrenorul lotului de box al Cubei, a declarat pentru Prosport ca a revenit în România din respect pentru boxul românesc şi pentru marele campion Francisc Vaştag.

Întrebat ce reprezintă sportivul născut la Reșita pentru boxul mondial, acesta a răspuns: ,,Un campion cum puţini au fost în lume şi unul dintre puţinii adversari de care s-au temut şi pugilistii cubanezi. Eu l-am descoperit pe Candelario Duvergel. Credeţi-mă, când auzea că bozează cu Vaştag îi venea să nu se prezinte.” 

Rolando Acebal Monte a adăugat în interviul acordat site-ului de sport menționat, că Vaștag a rămas o celebritate în Cuba, grație splendidelor performanțe obținute atât în meciurile disputate în țara sa, cât și pe alte arene ale lumii!

Monte a mai declarat că Feri Vaștag este la fel de faimos în Cuba precum marii fotbaliști ai planetei!

,,La fel cum sunt cunoscuţi marii fotbalişti din lume. Să vă spun ceva. În lume sunt opt boxeri care au cucerit de cel puţin trei ori titlul mondial. Şase sunt cubanezi, Teofilo Stevenson, Felix Savon, Juan Hernandez Sierra, Roberto Balado, Mario Kindelan şi Odlanier Solis Fonte. Ceilalţi doi sunt Vaştag şi Serafim Todorov. Şi să vă mai spun ceva. România se află pe locul 5 în clasamentul all time al Campionatului Mondial şi datorită lui. Aţi mai avut şi alţi campioni, Doroftei, fraţii Simion, dar Vaştag a fost un diamant rar!”

LĂSAȚI UN MESAJ