Un al doilea suspect în atentatele de la Bruxelles este căutat de autorităţi

182

Un al doilea suspect în atentatele de la Bruxelles este căutat de autorităţi, fiind vorba de un complice al lui Khalid Bakraoui, care s-a detonat în staţia de metrou Maelbeek, pe lângă suspectul de la aeroport, susţin surse citate de publicaţia Le Monde.

Khalid Bakraoui, islamistul care s-a detonat la staţia de metrou Maelbeek ar fi avut un complice, fiind al doilea suspect căutat de autorităţi. Acesta ar fi fost surprins de camere de supraveghere, purtând de asemenea, o geantă neagră, fiind în compania lui Khalid Bakraoui, cu puţin timp înainte de atacul sinucigaş.

Autorităţile belgiene au anunţat iniţial că este dat în urmărire un al treilea atacator de pe aeroportul Zaventem care nu a mai detonat coletul exploziv, reuşind să fugă. Pe aeroport, s-au detonat marţi dimineaţă Najim Laachraoui, în vârstă de 24 de ani, împreună cu Ibrahim El Bakraoui, în vârstă de 29 de ani.

Iniţial, autorităţile belgiene anunţaseră că Najim Laachraoui este în viaţă, fiind dat în urmărire. Miercuri seară, anchetatorii au anunţat că islamistul s-a sinucis în atentate.

Fratele lui Ibrahim El Bakraoui, Khalid, în vârstă de 27 de ani, s-a detonat la scurt timp la staţia de metrou Maelbeek, unde au murit 20 de persoane. În total, 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite.

Toţi cei trei, de naţionalitate belgiană, făceau parte din lista celor mai căutaţi suspecţi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ