Umbrelele colorate vor anima, din nou, centrul urbei! Ce surprize mai pregătesc organizatorii Foto

127

Umbrelele colorate vor anima, din nou, strada Alba Iulia din Timișoara, iar pe o stradă paralelă va răsări un aranjament floral unic realizat din flori desenate pe asfalt.
Vor fi înălțate spre cer în jur de 600 de umbrele, iar montarea va începe luni dimineața. Instalația de umbrele va fi vizibilă pe toată durata Festivalului Timfloralis, dar și după terminarea acestuia.

„Primăria Municipiului Timișoara a fost cea care a făcut posibil acest proiect. Și ne bucurăm că autoritățile publice locale înțeleg, apreciază și susțin astfel de proiecte.
Ediția din acest an este una mai specială, deoarece se celebrează cinci ani de când proiectul „Colorăm orașul” a fost adus în premieră în România, la Timișoara! Bucurându-se de un succes național și răspandindu-se în mai multe orașe din țară”, spun fetele de la Asociația Noi Re-Creăm.

În premieră, s-a decis să se mai „coloreze” o stradă din orașul de pe Bega. Pe baza conceptului de Street Art Live, strada Mărășești, zona dintre hotel Timișoara și Operă va fi acoperită de creația unică a artistei Roxana Netea, absolventă a Facultății de Arte din Timișoara. Pe asfalt vor fi pictate flori colorate într-un mod inedit.

„Am ales această reprezentare în cadrul Festivalului Timfloralis, deoarece Timișoara este intitulat „orașul florilor”. Din pavajul gri și anost se deschide o gaură a cheii urmată de o explozie florală, sugerând în mod simbolic însăși esența festivalului. Odată ce privești în interiorul acesteia, cromatica bogată și minunată a florilor presărate, menite să răpească răsuflarea trecătorilor, te cuprind în dansul ludic al primăverii”, declară artista Roxana Netea, a cărei lucrare va fi realizată pe strada Mărășești.

„Conceptul de Street Art Live, lansat în toamna anului 2016 de către asociația noastră, ce a avut la bază realizarea a două covoare colorate pe asfalt și organizarea unui atelier de creație în aer liber, în care peste 25 de artiști au pictat în stradă, a fost un impuls pentru noi, tocmai pentru că știm câtă nevoie au timișorenii creativi de condiții pentru a se exprima și pentru a aduce talentul lor în fața comunității. Când vine vorba de tinerii care găsesc metode neconvenționale de expresie artistică, susținerea pentru ei este una foarte limitată. Astfel, prin proiectul Street Art Live, artiștii locali își pot „nara” talentul în fața întregului oraș”, mai spun fetele de la Noi Re-Creăm.

LĂSAȚI UN MESAJ