„Ultimul Godot” este așteptat în tramvai

41

Joi, 13 iulie, de la ora 20:00, pe tramvaiul platformă din Piața Unirii va avea loc piesa de teatru Sigur nu Godot după Matei Vișniec.

Spectacolul, montat după „Ultimul Godot” al lui Matei Vișniec, este prezentat ca o dezbatere între dramaturg și personaj despre soarta teatrului și condiția actorului, precum și a lumii prezente. Intriga pornește de la întâlnirea în afara teatrului, proprie teatrului post-modern, dintre dramaturg și personajul său, ambii nemaiavând acces în teatru, unul (Godot) pentru că, deși așteptat, nu i-a fost scris să apară pe scenă, iar celălalt (Beckett), pentru că fiind singur în sală, actorii nu au mai vrut să joace pentru un singur spectator.

„Teatrul a murit!” declamă unul dintre ei. Actual? Să ne gândim la dictatura internetului, a Facebook-ului, la torente și filme on-line, și la rarefierea prezenței spectatorilor în sălile de teatru o dată cu apariția lor. Și totuși, prin reluarea replicii celei mai banale cu care începe piesa „Așteptându-l pe Godot” (piesa originală a lui Beckett, de la care a pornit ideea textului lui Vișniec), se sugerează că teatrul se reînființează pe sine, scriitorul și propriul personaj devenind, la rândul lor, personaje, speranța rămânând, teatrul regăsindu-și întotdeauna puterea de a se reinventa și de a trăi, în condițiile cele mai neprielnice…

Distribuție: 
Samuel Beckett: Petrus Cristian
Godot: Silvan Motorca
Regizor: Vasile Stefan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.