Ultimele zile, ultimele cumpărături, la Târgul de Crăciun din Timișoara

325

Zeci de căsuțe amplasate în Piața Victoriei au început să își închidă obloanele. Comercianții care vindeau vin, ceai, dulciuri sau produse artizanale au început deja să închidă tarabele. Cu toate astea, vizitatorii sau simpli trecători achiziționează pe ultima sută de metri căciuli, fulare, mănuși sau papuci de casă îmblăniți. Prețul produselor variază în funcție de material. Dacă o căciulă din bumbac costă 35 de lei, una confecționată manual din piele depășește 70 de lei. Timișorenii însă au ocazia până în 8 decembrie să profite de căsuțele rămase deschise.

Vinul fiert roșu, vișinata și preparatele tradiționale din carne de porc sunt și ele vizate de către cumpărători. Printre cele mai cumpărate produse se numără și plăcintele maramureșene, ciocolata italienească sau merele glazurate. Anul acesta au fost la mare căutare și obiectele specifice Crăciunului, confecționate hand-made, precum globuri, felicitări și coronițe din brad.

Anul acesta Târgul de Crăciun a ajuns la cea de a X-a ediție și a avut un program artistic bogat în perioada sărbătorilor. Nu a lipsit tradiționalul brad natural, bogat și înalt de 16 metri. Decorul a fost completat cu perdeau de lumini, cele 100 de căsuțe și atelierele speciale destinate copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ